Search
Close this search box.

Imaš poslovno idejo?

RRA Posavje bo v prihodnjih mesecih pričel izvajati projekt PONI Posavje 2023 – 2028, ki je del celovitega projekta »Podjetno nad izzive«, ki se izvaja na področju celotne Slovenije.

Projekt Podjetno nad izzive (PONI Posavje) je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega udeleženci programa v 4 mesecih razvijajo in realiziralo svojo podjetniško idejo. Štirimesečni program zajema podjetniško usposabljanje, mentorstvo, in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihove poslovne ideje.

V program se bodo lahko vključile osebe s podjetniško idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Posavski regiji, ter da na dan pričetka vključitve z RRA podpišejo pogodbo o zaposlitvi za 4 mesece. Udeleženci so za čas programa zaposleni na Regionalni razvojni agenciji Posavje.

Glavni cilj projekta, ki bo potekal med leti 2024 – 2028 in v katerega bo vključenih skupaj 106 udeležencev iz Posavske regije je zagon novih podjetij in ustvarjanje novih delovnih mest v podjetništvu, zaposlovanje in zmanjšanje brezposelnosti ter spodbujanje podjetništva in podjetnosti.

Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se bo izvajal v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027«.

Vključitev v projekt bo potekala s prijavo na javne razpise, ki bodo objavljeni na spletni strani Regionalne razvojne agencije. Prvi javni razpis v sklopu katerega bo izbranih 11 kandidatov bo objavljen predvidoma že v februarju.

Spremljajte spletno stran www.rra-posavje.si za več informacij.

Skip to content