Search
Close this search box.

Izšla je monografija o podjetniški demografiji in podjetništvu mladih

Izšla je znanstvena monografija z naslovom Podjetniška demografija in značilnosti podjetništva mladih: Slovenski podjetniški observatorij 2023, ki jo je pripravil raziskovalni tim Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Nastala je ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agencije SPIRIT Slovenija.

Kot navajajo v sporočilu za javnost: V aktualni raziskavi Slovenski podjetniški observatorij predstavljamo značilnosti podjetništva mladih ter analiziramo demografijo slovenskega gospodarstva. Mladi, ki predstavljajo eno izmed ranljivejših skupin v Sloveniji, se srečujejo s številnimi specifičnimi izzivi, kot so pomanjkanje izkušenj, strah pred neuspehom in otežen dostop do finančnih sredstev. Zaradi teh ovir je ključnega pomena, da jim ponudimo celovito podporo in ustrezne spodbude za uspešno podjetniško pot.

Celotno znanstveno monografijo si lahko preberete na spletni povezavi: Izšli so rezultati raziskave Slovenski podjetniški observatorij 2023 – IPMMP (um.si)

Vabljeni k branju!

Skip to content