Search
Close this search box.

Primer življenjepisa in primeri spremnega pisma

Se želite prijaviti na zaposlitveni oglas, pa ne veste, kako se lotiti življenjepisa in spremnega pisma? Tukaj so predstavljeni primeri spremnega pisma in primer življenjepisa, ki vam lahko pomagajo pri pisanju vaših prijav na zaposlitev ali študentsko delo.

Happy student looking at you with thumbs up in a classroom with classmates in the background

Primer življenjepisa:

Ime in Priimek: Ana Novak

Naslov: Ulica 123, 8270 Krško

Telefon: 031 123 456

E-pošta: ana.novak@email.com

Rojstni datum: 9. 4. 2004

IZOBRAŽEVANJE

Srednja šola: Gimnazija Novo Mesto, Novo Mesto

Datum zaključka: junij 2023

Fakulteta za računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani, smer računalništvo in informatika (UN)

Pričakovani datum diplome: junij 2027

PRAKTIČNE IZKUŠNJE

Praktikantka v IT podjetju

Podjetje XYZ, Ljubljana

Avgust 2022 – december 2022

 • Sodelovanje pri razvoju in testiranju programske opreme
 • Pomoč pri analizi podatkov in izdelavi poročil
 • Izvedba uporabniških testiranj in analiza povratnih informacij

Prostovoljka v mladinskem centru

Mladinski center Novo Mesto

Februar 2021 – junij 2021

 • Organizacija in izvedba ustvarjalnih delavnic za mlade
 • Koordinacija prostovoljcev in skrb za dobro počutje udeležencev
 • Promocija dogodkov in aktivnosti mladinskega centra na družabnih omrežjih

VEŠČINE

 • Odlično poznavanje programskih jezikov, kot so Java, Python in JavaScript
 • Sposobnost reševanja kompleksnih problemov in analitično razmišljanje
 • Izkušnje z uporabo orodij za razvoj programske opreme, kot so Git, IntelliJ IDEA, Visual Studio Code
 • Odlične komunikacijske in organizacijske sposobnosti, pridobljene skozi prostovoljsko delo

DOSEŽKI IN NAGRADE

 • Prejemnica štipendije za izjemne študijske dosežke (2022)
 • Nagrada za najboljši projekt na tekmovanju mladih raziskovalcev (2021)

HOBIJI IN ZANIMANJA

 • Šport: Tek, plezanje
 • Glasba: Igranje klavirja
 • Potovanja: Raziskovanje novih krajev in kultur

REFERENCE

Prof. Marko Kovač, mentor na Fakulteti za računalništvo in informatiko

Ana Horvat, vodja projekta, Podjetje XYZ

Primeri spremnega pisma

SPREMNO PISMO 1:

Spoštovani g. Marinič,

z zanimanjem sem prebrala oglas za delovno mesto Java razvijalca v vašem podjetju Instainfo d.o.o. Menim, da imam potrebno znanje in strast, da postanem koristen član vaše ekipe.

S svojim izobraževanjem na področju računalništva in izkušnjami v programiranju v jeziku Java, ki sem jih pridobila med praktičnim delom v IT podjetju, sem prepričana, da lahko uspešno izpolnim vaša pričakovanja. Imam izkušnje v oblikovanju in implementaciji programske opreme, sodelovanju pri vodenju IT projektov ter razvijanju avtomatiziranih testov za zagotavljanje kakovosti programske opreme. Poleg tega sem pridobila tudi izkušnje z uporabo orodij, kot so Eclipse in Junit, ter poznavanje podatkovnih baz, kot sta Oracle in MS-SQL.

Vaša ponudba za zaposlitev, ki vključuje zaposlitev v uveljavljenem mednarodnem podjetju, privlačen finančni paket in možnost dela od doma, mi daje dodatno motivacijo za prijavo na to delovno mesto. Verjamem, da bi bila koristna članica vaše ekipe in bi s svojim znanjem ter pristopom lahko prispevala k uspehu vaših projektov.

Z veseljem se bom udeležila razgovora, kjer bi lahko podrobneje predstavila svoje izkušnje in motivacijo za delo v vašem podjetju.

Zahvaljujem se vam za vaš čas in vas lepo pozdravljam,

Tina Novak

SPREMNO PISMO 2:

Spoštovana ga. Jarc,

ob branju vašega zanimivega oglasa za delovno mesto Junior HR sodelavca za zaposlovanje in razvoj v zavarovalnici BodiZdrav, sem bil navdušen nad priložnostjo, ki jo ponujate. Verjamem, da so strast, radovednost in predanost ključne lastnosti, ki bi mi omogočile uspešno soustvarjanje vašega vizionarskega poslanstva.

Svojo karierno pot vidim kot neprekinjen proces učenja in rasti, zato sem navdušen nad možnostjo, da se pridružim dinamični ekipi, ki izkazuje predanost neprestanemu razvoju in odličnosti. S svojim dosedanjim delovnim izkušnjam, zlasti na področju zaposlovanja in onboardinga novih sodelavcev, sem razvil občutek za natančnost, organizacijo ter gradnjo pozitivnih odnosov s kandidati.

Samostojno izvajanje zaposlovanja, priprava analiz delovnih mest ter podpora vodjem pri skrbi za njihovo ekipo mi predstavlja izziv in motivacijo za krepitev obstoječih veščin ter pridobivanje novih znanj in izkušenj. Želim si postati del vaše dinamične ekipe, kjer bi lahko s svojim prispevkom in predanostjo soustvarjal pozitivno delovno okolje ter prispeval k rasti podjetja.

Pripravljen sem prevzeti odgovornost, izkazati svoje sposobnosti ter se aktivno vključiti v projekte in programe razvoja kadrov. Z veseljem bi se srečal z vami in vam predstavil svoje dosedanje dosežke ter vizije za soustvarjanje prihodnosti vaše zavarovalnice.

Hvala vam za vaš čas in upam, da se kmalu srečamo na razgovoru.

Lep pozdrav,

Matej Ban

SPREMNO PISMO 3:

Spoštovani g. Pirc,

sem redni študent na Fakulteti za strojništvo, kjer zaključujem 2. letnik in sem zelo zainteresiran za študentsko delo kot CNC operater med poletnimi počitnicami.

Ker si želim pridobiti tehnične izkušnje s celotnim sistemom upravljanja CNC strojev, sem najprej pomislil na vaše podjetje. Vaš ugled in razvoj že dalj časa spremljam in bi bil zelo vesel, če bi lahko bil del vaše ekipe.

Zaradi mojega znanja programa AutoCAD in izkušenj z upravljanjem CNC strojev, sem prepričan, da bi se hitro naučil in učinkovito opravljal delo kot CNC operater. Poleg tega sem samoiniciativen, natančen ter zanesljiv pri prevzemanju odgovornosti.

Najpomembneje je, da sem motiviran za pridobitev praktičnih izkušenj in se veselim dela na področju, za katerega se izobražujem. Priložnost za delo v vašem podjetju bi mi omogočila vpogled v realno delovno okolje ter pridobivanje dragocenih izkušenj.

Z veseljem bi se srečal z vami in vam predstavil svoje znanje ter motivacijo za delo v vašem podjetju.

Hvala za vaš čas in upam na pozitiven odgovor.

Lep pozdrav,

Peter Meglič

Skip to content