Search
Close this search box.

Razgovor za delo: Pogosta vprašanja in nasveti

Dobili ste vabilo na razgovor za delo − kaj pa sedaj? Morda vas je strah, kaj vas bo delodajalec spraševal na razgovoru. Pripravili smo nekaj najpogostejših vprašanj in nasvete za odgovore, ki vam lahko pomagajo nastopiti samozavestno in profesionalno pred delodajalcem. Razgovor za delo je priložnost, da pokažete svoje veščine, izkušnje in motivacijo za želeno delovno mesto. Z dobro pripravo boste zagotovo pustili dober prvi vtis.

Portrait of cheerful young manager handshake with new employee.

Priprava na pogosta vprašanja

Delodajalec vam na razgovoru za delo pogosto postavlja vprašanja, povezana z vašimi sposobnosti in izkušnjami, izvedeti pa želijo tudi, kakšne so vaše osebnostne lastnosti, motivacija za delo in kako se ujemate s kulturo in potrebami podjetja. Če veste, katera so najpogostejša vprašanja, se lahko že doma pripravite na razgovor za delo.

Pogosta vprašanja so:

  • Lahko poveste nekaj o sebi?

Delodajalec želi splošno predstavitev vaše kariere, izkušenj in veščin. Povejte mu tudi nekaj, kar vas dela posebne oziroma loči od drugih kandidatov.

  • Kaj vas je pritegnilo k prijavi za to delovno mesto?

S tem vprašanje ocenjujejo vašo motivacijo in razumevanje delovnega mesta ter podjetja. Tukaj vam bo pri odgovoru koristilo vse, kar ste o delodajalcu izvedeli pred prijavo na delovno mesto oziroma pred razgovorom.

  • Zakaj bi zaposlili prav vas?

Pri odgovoru na to vprašanje se osredotočite na svoje edinstvene kompetence, izkušnje in lastnosti, ki bi lahko koristile podjetju.

  • Naštejte 5 vaših vrlin in 3 slabosti.

Pri tem vprašanju izpostavite svoje najmočnejše lastnosti, kot so na primer natančnost, zanesljivost, proaktivnost, sodelovanje in dobra komunikacija. Kot slabost pa lahko omenite perfekcionizem, težave pri zaupanju, slabo upravljanje časa, vendar ponudite tudi strategije, kako se spopadate s svojimi slabostmi.

  • Zakaj ste zapustili prejšnje delovno mesto?

Bodite iskreni in pozitivni. Opišite razloge za odhod s spoštovanjem do prejšnjega delodajalca.

  • Kako dolgo iščete službo?

Pri tem vprašanju bodite iskreni in imejte pripravljen odgovor, zakaj še vedno iščete službo.

  • Ali radi delate v ekipi?

Če resnično uživate v delu z drugimi ljudmi, lahko preprosto rečete »Ja, rad delam v ekipi.« Če imate primer, lahko poveste, kako ste sodelovali z drugimi, da ste dosegli skupni cilj.

  • Kje se vidite čez 5 let?

Pri odgovoru na to vprašanje pokažite, da imate dolgoročne cilje in načrte za svojo kariero. Lahko omenite svoje ambicije po napredovanju v podjetju, pridobivanju dodatnih veščin ali razvoju vodstvenih sposobnosti.

  • Kakšno plačo pričakujete?

Vprašanja o plači še vedno veljajo za tabu pri nas. Večina delodajalcev v zaposlitvenem oglasu niti ne omenja višine plače, za kandidata pa je to običajno zelo pomembna informacija. Za primeren odgovor o višini plače lahko naredite raziskavo o povprečnih plačah za podobna delovna mesta, upoštevajte pa tudi svoje izkušnje, znanje in veščine ter premislite, koliko so vredne na trgu dela.

Vaša vprašanja so tudi pomembna

Priprava na razgovor za delo se ne nanaša le na odgovore na potencialna vprašanja delodajalca, temveč tudi zastavljanje lastnih vprašanj delodajalcu. Delodajalci pogosto spodbujajo kandidate, da postavijo vprašanja, saj to kaže zanimanje za delovno mesto. Izkoristite to priložnost, da pridobite dodatne informacije o podjetju in ugotovite, ali je delovno mesto res pravo za vas. Pomembno je, da izberete primerna vprašanja in se izognete tistim, ki bi lahko ustvarila slab vtis, na primer, ne sprašujte o višini regresa ali božičnici. Namesto tega se raje osredotočite na vprašanja o kulturi podjetja, pričakovanjih od zaposlenih ali možnostih za napredovanje. Pripravite si vsaj dve do tri vprašanja, verjetno boste na nekatera od njih že dobili odgovore med samim intervjujem.

Skip to content