Search
Close this search box.

Večer uspešnih zgodb v ZMŠ Krško

V okviru zaključka tabora Karierni kompas v sklopu projekta Karierni center Posavje, so v Zavodu za mladino in šport Krško v soboto, 4. novembra, pripravili vsebinsko razgiban pogovorni večer, ki so ga naslovili Večer uspešnih zgodb.

Gostje pogovornega večera, ki ga je usmerjala Klara Eva Kukovičič, so bili naslednji uspešni mladi podjetniki oz. posamezniki iz Posavja: NLP master coach Lea Grm, učiteljica joge Anja Zorko (Anamaya joga), manager za razvoj kadrov pri podjetju Skaza Iztok FrankoNataša Prah iz Oblikovanja Mané, kovač in izdelovalec nožev Lovro Jurečič (Vorančeva kovačija) ter oblikovalka ročno izdelanega nakita Manca Grubič (Manca narejeno s srcem).

Izzivi mladih in podjetnih Posavcev

Pogovor je tekel o tem, zakaj se podati na samostojno poklicno pot, udeleženci pogovornega večera so spregovorili o izzivih, s katerimi se srečujejo na svoji poti, kjer se najde poleg vzponov tudi kak padec in o tem, kako iti preko tega ter vztrajati. Moderatorka je goste Večera uspešnih zgodb presenetila tudi z vprašanjem, kako in v kaj bi investirali, če bi imeli na voljo 300.000 evrov, sledila pa so tudi vprašanja občinstva; med drugim je bilo ključno vprašanje, kaj mlade in uspešne Posavce žene, da se vsako jutro z energijo in zagonom lotijo uresničevanja svojih zastavljenih ciljev; večinoma so odgovarjali, da jih žene želja po svobodi in to, da si lahko sami razporejajo svoj čas.

Pogovor je tekel tudi o ritualih, ki se jih mladi podjetni Posavci poslužujejo – Lea Grm denimo stavi na to, da se zbuja spočita in da zvečer v beležko zapiše ključne stvari za naslednji dan, Anja Zorko se zaveda, da je pomembno vzeti si 5 minut zase vsak dan, kar je postalo njena konsistentna praksa, medtem ko Iztok Franko rad uporablja opomnike in sisteme za beleženje časa, da na podlagi tega oceni svojo efektivnost. Nataša Prah je vajena živeti pod pritiskom in z malo spanca, a vendarle vztraja pri tem, da redno piše dnevnik hvaležnosti, saj verjame v moč misli in v manifestacijo ter vizualizacijo ciljev. Lovro Jurečič si je zadal za cilj, da namesto 13 ur na dan dela samo do 15. ure vsak dan, Manca Grubič pa pravi, da gre zvečer mirno spat, ko ‘odkljuka’ vse obveznosti tistega dne. Temu vprašanju se je z odgovorom pridružila tudi Klara Eva Kukovičič in dejala, da vsak dan redno bere 15 minut, petkrat na teden pa kosilo je z ljudmi, ki so ali bodo postali del njene mreže poznanstev.

»Mladim ni vseeno, po kakšni poklicni poti bodo stopali«

Karierni center Posavje, v okviru katerega je bil izveden tabor Karierni kompas od 2. do 5. novembra 2023 skupaj z Večerom uspešnih zgodb, je financiran iz sredstev Norveškega finančnega mehanizma 2014-2021 in iz sredstev slovenske udeležbe. Namenjen pa je izboljšanju dostopa do izobraževanja, mentorstva in kariernega svetovanja, je na spletni strani ZMŠ Krško med drugim zapisala Franja Bučar.

Kot je posebej za naš medij povedala glavna organizatorka dogodka Šejna Malanović iz ZMŠ Krško, so navdušeni nad dejstvom, da sta tako Večer dobrih zgodb kot tabor Karierni kompas odlično uspela in da mladi kažejo zanimanje za tovrstno tematiko ter jim ni vseeno, po kakšni poklicni poti bodo stopali. Povedala je tudi, da so za omenjeni tabor priprave tekle kar nekaj mesecev. 

Pogovorni večer sta s svojim nastopom obogatili Manca in Hana Grubič s petjem in kitaro, zbrane pa je v okviru večera pozdravila in nagovorila tudi direktorica ZMŠ Krško Manuela Bojnec.

Aktivnosti v okviru projekta Karierni center Posavje so bile izvedene s strani ZMŠ Krško ob podpori Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj.

Fotogalerija se nahaja tukaj: Večer uspešnih zgodb v ZMŠ Krško (posavskiobzornik.si)

Skip to content